vmbo-tl, havo, vwo

Welkom

op het

Nieuwe middelbare school in Vleuten voor vmbo-tl, havo, vwo

Start
augustus 2023

Hier staan we voor

Limus is een plek waar je als persoon groeit en je ontwikkelt door ontmoeten, samenwerken, projectmatig leren en ontdekken. Jouw interesse is ons startpunt. Je verbreedt je blik op de wereld en wordt een zelfbewuste wereldburger.

ONS ONDERWIJS

Op deze school:

groei ik als persoon​

Bij ons staan persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie centraal. Je kijkt steeds waar je staat en waar je naar toe wilt ontwikkelen. Je ontwikkelt in kennis, vaardigheden en als mens.

heb ik invloed op wat ik leer

De start is in een 3-jarige brugperiode. Je werkt dagelijks aan de kerndoelen en aan de ontwikkeling van vaardigheden. Je krijgt de ruimte om je programma deels zelf in te vullen en aan te passen. Aan dit maatwerkprogramma geef je in overleg met je coach zelf invulling.

leer ik overal en altijd

Je bent onderdeel van een groter netwerk, zowel binnen de school als ook daarbuiten. Je kunt samenwerken met bedrijven en maatschappelijke organisaties in de omgeving, maar ook wereldwijd. De buurt en ouders/verzorgers zijn betrokken bij het onderwijs. Je leert je rol als wereldburger steeds beter en zinvoller vorm te geven.

begrijp ik waarvoor ik dit leer

We werken in een vaste onderzoekscyclus aan projecten, zodat je leren zichtbaar wordt. Je weet waarom waar je iets leert en legt verbanden tussen de verschillende schoolvakken en de wereld. Je leert kritisch kijken naar je eigen werk en je eigen mening goed te onderbouwen. Je leert door te ervaren, informatie op te halen bij experts en het daarna toe te passen. Daarna kijk je terug wat er goed is gegaan en je kijkt vooruit naar de volgende stap.

LOCATIE

Een plek in Vleuten- De Meern, vlakbij Leidsche Rijn

In augustus 2023 openen we onze schooldeuren op een tijdelijke locatie in Utrecht. Als alles meezit, starten we in 2026 in een splinternieuw gebouw aan de Hindersteinlaan. 

Wist je dat … de Limes dwars door het gebied loopt waar de school komt? De Limes markeert de noordelijke grenslijn van het Romeinse rijk en liep tweeduizend jaar geleden van Engeland tot Afrika. Een mooi symbool én verwijzing naar de naam van de school.

OP WEG NAAR...

Onze toekomst

Definitieve locatie bekend: Hindersteinlaan (Vleuten)

oktober 2022

Eerste open dagen

nov 2022 & jan/feb 2023

Eerste schooldag op tijdelijke locatie (schoolgebouw VOLT!)

augustus 2023

Start bouw nieuwbouwlocatie

2024

Eerste schooldag in nieuwe schoolgebouw (Hindersteinlaan, Vleuten)

2026/2027

Diploma op zak!

vanaf 2027

WIE WIJ ZIJN

Over ons

Een school ontwikkelen vanaf het begin, kijkend naar wat kinderen nodig hebben die opgroeien in de wereld van nu en de toekomst. Daar werken we met veel passie en enthousiasme aan. Wie we zijn? Een groep van zes enthousiaste docenten, leerkrachten en onderwijsontwikkelaars, werkzaam in het basis- en voortgezet onderwijs op verschillende scholen van stichting PCOU Willibrord. In brainstorms met onderwijsprofessionals, ouders, leerlingen, organisaties en bedrijfsleven, vroegen we ons af: hoe ziet de ideale school voor de toekomst eruit? Met die ideeën bouwen we nu aan een school die aansluit bij wat kinderen, ouders, bedrijven en organisaties nodig hebben. Onderwijs waarbij kinderen leren en ervaren hoe ze onderdeel zijn van de wereld om hen heen, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. Het Limus vormt zo een mooie aanvulling op de twaalf middelbare scholen binnen onze stichting.

SOCIAL MEDIA

Volg ons

Hoera!

In augustus 2023 starten we met xx leerlingen!

Contact

Vragen? Stel ze gerust! We nemen zo snel mogelijk contact op.