vmbo-tl, havo, vwo

Wij zijn Limus

Aandacht voor elkaar, jezelf en de wereld. Ontdekken wie je bent en wat je kunt.

Wij zijn Limus. Een middelbare school waar kennis over jezelf en de ander net zo belangrijk is als kennis van de wereld. Op Limus ontdek je wie je bent en wat je kunt, zodat je vanuit vertrouwen keuzes maakt.

Limus is een plek waar je jouw interesses gebruikt als startpunt binnen projecten, met onderwerpen uit de wereld om je heen. Je werkt aan een stevige kennisbasis en maakt op verschillende manieren zichtbaar wat je hebt geleerd. Zo verbreed je je blik en word je een zelfbewuste wereldburger.

Wat hebben kinderen nodig die opgroeien in de wereld van nu en de toekomst? Met die vraag in ons achterhoofd ontwikkelden we met veel passie en enthousiasme een nieuwe school. Wie we zijn? Een groep enthousiaste docenten, leerkrachten en onderwijsontwikkelaars, werkzaam in het basis- en voortgezet onderwijs op verschillende scholen van PCOU Willibrord. In brainstorms met onderwijsprofessionals, ouders, leerlingen, organisaties en bedrijfsleven, vroegen we ons af: hoe ziet de ideale school voor de toekomst eruit? Met die ideeën hebben we een school ontwikkeld waarbij kinderen leren en ervaren hoe ze onderdeel zijn van de wereld om hen heen, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. 

Onze ambitie? Een internationaal georiënteerde school waar we samenwerkingen aangaan, dichtbij én wereldwijd. We werken met het International Middle Year Curriculum (IMYC) en voldoen zo aan eisen voor internationaal én Nederlands onderwijs.

Ik ontwikkel
mezelf

Ik leer de wereld ontdekken

Ik heb invloed op wat ik leer

Ik begrijp waarvoor ik leer

Kom eens langs

In het voorjaar ben je weer van harte welkom op onze open dagen en -lesmiddagen. We ontmoeten je graag!

Hoera!

In augustus 2023 starten we met xx leerlingen!

Contact

Vragen? Stel ze gerust! We nemen zo snel mogelijk contact op.